B2B Social Media2

Social Media is in een B2B een ontzettend krachtig middel. Want uiteindelijke gaat het in de relatie tussen bedrijven vooral om de relatie tussen mensen.

Een kwestie van gunnen

Het gunnen van de deal door je klant is geen kwestie van geluk. Het is het resultaat van een 100% inzet van jouw organisatie en het volgen van een goed doordachte strategie. De perfecte product-markt combinatie moet aansluiten bij de vraag en de behoefte van je klanten. Ook als zij die zelf waarschijnlijk nog niet zien. Helaas wordt er meestal alleen gedacht en gehandeld vanuit de eigen organisatie en de zogenaamde USP’s van producten of diensten. Maar zit je klant daar wel op te wachten? Het “gunnen” dwing je af door de klant aan te spreken op dat wat voor hem telt en echt belangrijk is. Niet door te vertellen waar je volgens jezelf zo ontzettend goed in bent.

B2B Social Media

B2B Marketing dient klanten niet alleen te kwalificeren, maar vooral om hen te vinden, binden en informeren. Daarbij spelen vooral in de zakelijke markten persoonlijke netwerken een zeer belangrijke rol. Social Media kan alleen succesvol worden gebruikt vanuit de gedachte van menselijk contact. Het heet niet voor niets Social Media. Ook als deze als zakelijk middel worden ingezet, blijft de mens centraal staan. Pas dan is het mogelijk om een dialoog aan te gaan en nieuwe klanten te halen uit LinkedIN, Facebook en Twitter. Daarom is een sociale strategie dan ook gebouwd op pijlers die persoonlijk en dialoog gericht zijn. Zo maken wij van medewerkers mede-Merkers.

Social-Strategy-Richard-Bordes 

Sociale Strategie voor uw organisatie

Ook een strategie voor jouw organisatie ontwikkelen en uitvoeren, of van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer +31 615013936 of via het contactformulier en wij maken een afspraak voor een kop koffie.

 

Lees direct de beste blogs

Contact

Telefoon: +31 615013936
Mail: info@lawaaimaker.nl
Twitter: @RichardBordes
LinkedIn: Richard Bordes
         Richard Bordes blogt ook op:

Richard Bordes 42Bis

 

Partners

iMonitoring logo

Create If

HeliviewPMS2

Logo Los TopM

Nieuwsbrief

Ook de Blogs en mijn Nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!
Please wait