Blogger2 Banner

ICT-update-NL
 
Helemaal uitgelaten kwamen ze binnen. Een frisse storm aan pubers die genoten van een onverwachts uitje. De meereizende docenten leken angstig om zich heen alsof ze er geen vertrouwen hadden dat hun leerlingen zich wel zouden gedragen. Maar met een flesje Cola en een gevulde koek in de mond verstomde het geluid en gingen ze er toch rustig voor zitten. Lekker op een bedrijfsbezoek tijdens “de Week van de ICT”.
 
 
Tijdens de presentatie viel de internetgeneratie van verbazing in verbazing. Natuurlijk waren ze allemaal de hele dag online en hun smartphones waren praktisch vergroeid met hun handen. Een wereld zonder internet of de bijbehorende apparatuur konden en wilden ze zich niet meer voorstellen…. Maar dat daar allemaal bedrijven vol met ICT’rs dagelijks voor in de weer waren hadden ze niet gedacht. Dat Internet was er gewoon altijd. Net zoals de zon en de regen.
 
Toch viel het mij op dat in de gesprekjes tussendoor weinigen ooit gedacht hadden aan een carrière in de ICT die zij in hun dagelijks leefden wel vol omarmden. Alle “traditionele” beroepskeuzes en vervolgstudies kwamen voorbij behalve die van ICT’r …. Vreemd toch?? U hoef ik het belang van ICT voor onze samenleving vast niet uit te leggen. Vanaf de lagere scholen hangen de lokalen vol met digiborden en worden de lescomputers via de Cloud beheerd. Maar aandacht aan ICT als vak is er niet. Alles is ICT, behalve hun toekomst dus…
 
Daar moeten wij dus samen iets aan doen. Laten wij gewoon eens beginnen met speciale lessen op de middelbare en hogescholen. De gemiddelde puber weet waarschijnlijk meer van ICT dan hijzelf en u denken. Als ze een Xbox kunnen hacken kunnen ze zeker als Security Expert aan het werk . En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met een enkel Weekje van de ICT en een sporadisch klasje op bezoek gaan de ICT Branche het niet redden. Er zal meer gedaan moeten worden. De ICT Branche heeft er belang bij dat er de juiste keuzes worden gemaakt. Daarom roep ik hierbij op tot een initiatief van uit de Branche om een studieprogramma te ontwikkelen en te bekostigen om ICT op de kaart te zetten. Gewoon omdat wij als natie alleen kunnen excelleren als wij ICT serieus nemen.
 
Nu ik toch op dreef ben. Het is toch erg vreemd dat er in de vaderlandse politiek geen enkele aandacht lijkt te zijn voor onze branche in dit land. Een wereldvreemde cookiewet en even discutabele telecomwet worden door parlementaire digibeten klakkeloos door de Kamers gejaagd. Opportunisme voert daarbij hoogtij, maar kennis van ICT zaken kan de volksvertegenwoordigers en senatoren niet verweten worden. Het enige tweede kamerlid met een ICT achtergrond is heel succesvol minister van Defensie geworden. De rest weet van toeten nog blazen. Of heeft uw Ivo van Opstelten nooit zien stuntelen in PowNews met zijn Blackberry? Alsof je Wim Kok weer ziet proberen om een muis als afstandsbediening te gebruiken. Met een natte vinger in de lucht durf ik hier best te beweren dat er bij de overheid meer ICT trajecten in de soep draaien dan dat er in één keer lukken. De laatste mooie misser is natuurlijk de nieuwe NL Alert app die de burger moet waarschuwen bij een ramp. Helaas kunnen alle eigenaren van (de toch bijna niet verkochte) iPhones niet gewaarschuwd worden. De app doet het daar niet op. “Foutje …. Bedankt”.
 
Voor het volgende kabinet stel ik dan ook voor om een Staatssecretaris ICT zaken op het Bordes te zetten op de boel echt op de kaart te zetten. Lijkt mij persoonlijk wel een mooie klus ;-)
 
 
{backbutton}

Social Share Buttons

primi sui motori con e-max.it

Lees direct de beste blogs

Contact

Telefoon: +31 615013936
Mail: info@lawaaimaker.nl
Twitter: @RichardBordes
LinkedIn: Richard Bordes
         Richard Bordes blogt ook op:

Richard Bordes 42Bis

 

Partners

iMonitoring logo

Create If

HeliviewPMS2

Logo Los TopM

Nieuwsbrief

Ook de Blogs en mijn Nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!
Please wait