Blogger2 Banner

Tot deze week verbaasde ik mij altijd over de pitches van sommige verkopers en ondernemers. Nu moet je weten dat ik nogal wat training op dat vlak heb gegeven de laatste jaren dus ik zou toch wat gewend moeten zijn zou je denken …

Als uniek verkoopargument hanteren velen van hen de wonderlijke zin “ Wij zijn zo bijzonder omdat wij nakomen wat wij Beloven “ …..Een dommere uitspraak kon ik mij dus niet voorstellen … Als je weet dat je het niet kan nakomen moet je het volgens mij ook niet beloven. Lijkt mij wel zo eerlijk.

De afgelopen week is door Marc Rutte echter duidelijk gemaakt dat belofte helemaal geen schuld maakt … althans niet bij de "belover". Zelfs niet als je het Blauw op Wit drukt met een vette streep eronder. De Kiezer is binnen dus de Belofte kan de deur uit…. Zo bevestigt Marc in zijn uppie weer dat het vooroordeel van de onbetrouwbare politicus helemaal geen vooroordeel is. Daarmee is de imago van de tweedehands autoverkoper zo slecht niet eens.

Marc had al eens aangetoond ook geen groot rekenwonder te zijn en vergaloppeerde zich aan een sommetje met miljarden Euro’s voor de Grieken. Voor het maken van het regeringsakkoord blijkt hij ook het ondernemersplan niet te hebben laten doorrekenen. Een paar natte vingers in de lucht en klappen op de schouders van zijn nieuwe vrindjes leken hem wel voldoende om aan de slag te gaan. Even een weekje extra om de boel te laten doorrekenen was duidelijk zonde van de tijd. Heeft u als ondernemer wel eens geprobeerd om met een businessplan in de hand een bank te overtuigen om u geld te lenen? Dan komt u met houtje-touwtje begroting zoals die van Marc en Diederik echt niet weg.

En toen u en ik zijn ondoordachte plannetjes niet wilde slikken was de eerste reactie niet “terug-naar-de-tekentafel-en-het-huiswerk-nog-eens-doen” maar een Louis vanGaalse houding van “dan-heeft-we-het-de-domme-kiezer-het-weer-niet-goed-begrepen”. Of te wel in het Politiek Haags “dan -zullen-wij-het-de-komende-maanden-beter-uit-moeten-leggen” … Alsof daar slechte plannen plotseling wel beter van worden.

Het land is in beroering en het vertrouwen in de economie is nog verder de prut in geholpen. Marc en vrinden prutsen, stamelen en stuntelen verder. Blinde paniek waar de kiezer buiten beeld is geraakt.

Men zegt dat Regeren vooruit Zien is … Dan heeft Marc mooi bewezen dat dat met Oogkleppen op toch niet gaat lukken.

 

{backbutton}

Social Share Buttons

primi sui motori con e-max.it

Lees direct de beste blogs

Contact

Telefoon: +31 615013936
Mail: info@lawaaimaker.nl
Twitter: @RichardBordes
LinkedIn: Richard Bordes
         Richard Bordes blogt ook op:

Richard Bordes 42Bis

 

Partners

iMonitoring logo

Create If

HeliviewPMS2

Logo Los TopM

Nieuwsbrief

Ook de Blogs en mijn Nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!
Please wait